<< サラダ&ハーブスピナー-オクソ... ココットオーバル 25cm -... >>

まな板- エピキュリアン-

f0033924_8609.jpg

今日も相方は職場の人たちとお昼を食べるらしくまたまたお弁当なしです。いつもは自室にひきこもってひとりっきりで食べているらしいのでたまには気分がかわっていいんじゃないでしょうか。
私は久しぶりの連続お弁当なしなのでゆっくりしたいところなんですが、春から新生活を始める人もいるだろうし、気分一新キッチンツールを買い替えるぞっ。という人もいるかもしれないのでこの機会に一気にキッチンツールを紹介してしまおうと思います。
今日はまな板です。

まな板- エピキュリアン-

この中では中ぐらい(21cm X 30.5cm)の大きさのを一番よく使うのですが、大きい方(27.5cm X 38cm)もかさばる野菜を切る時、うどんを切る時、パン生地のベンチタイムにとなくてはならない存在です。
天然の木の繊維の合板なので刃あたりがよく、表面に凸凹がないので洗いやすくて菌にも強く、さらに176℃耐熱なので衛生的です。
薄いのに重さも適度にあり良いとこだらけなのですが、ただ包丁があたった時の音がやや甲高いというか、想像していた音とは少し違いました。
しっかりしたつくりの台所なら大丈夫なのかもしれませんがステンレスの調理スペースの上では響きます。
それ以外は反ってくる気配も全くないですし何より手入れが楽なので気に入っています。
うちにはないんですが食器洗い機でも洗えるそうです。

↓一日一回クリックしていただけると励みになります♪
Blog ranking

 alt=
f0033924_862119.jpg


cutting board-Epicurean-

I'll introduce my cutting board.
I often use the middle size one (21cm X 30.5cm).
The biggest one(27.5cm X 38cm) is also useful for bench time of bread and cutting big vegetables and noodles.
These cutting boards are made from natural wood fiber and it won't dull knives.
The surface of the cutting board is high density.
It means the cutting board prohibit bacteria and easy to wash.
Temperature resistant up to 350F and we can keep the cutting board sanitary.
These cutting boars are thin but they have moderate weight.
But the only one fault of this cutting board is the sound of cutting.
The sound is higher than I thought.
If your kitchen is solid, you may not hear the high sound.
But my kitchen table is made by stainless steel and the sound reverberates.
The maintaining is easy and the surface is still completely flat.
Although the sounds I like this cutting board.
This cutting board is dishwasher safe.

Please click here for me!
Blog ranking

 alt=
[PR]
by secdimtem | 2006-03-15 08:14 | キッチンツール-Utensils-
<< サラダ&ハーブスピナー-オクソ... ココットオーバル 25cm -... >>